torsdag, mars 15, 2007

Mr Mugabe

Årets diktator är en mycket ärofylld titel som årligen utdelas av Blaks vid organisationens årsmöte. Min nominering till årets diktator blir:

















Robert Mugabe här porträtterad när han med stor frenesi följer ett FN sammanträde. Mugabe är den fd frihetskämpen som har förvandlat Zimbawe från en av de mest välmående afrikanska länderna till ett land i ruiner med 900% inflation och 85% arbetslöshet.
Vad kännetäcknar en diktator mer än att han/hon (har det funnits någon kvinnlig diktator?) kommer med totalt verklighetsfrämmande och provokativa uttalanden?

- När de kritiserar regeringen för att den försöker hindra våld och straffa utövarna av det våldet är vår inställning att de kan gå och hänga sig

De verkliga händelserna bakom detta fantastiska utalande är att ledaren för landets enda opposition som ännu inte är kväst blev halvt ihjälslagen i häkte efter att han anordnat en fredlig demostration.


1 Comment:

Erik said...

Årets diktator borde även i år blivit den alltid lika älskvärda lokalpatriot Haile Selassie.
Jag vill att det tydligt ska framgå att beslutet att utse denna låtsasdiktator till "Årets diktator" inte på något sätt var ett enigt beslut. Framförallt är undertecknad skeptisk och i egenskap av propagandaamnsvarig kommer jag därför att bedriva en massiv kampanj till nästa år!
Haile Selassie for President(?)!