torsdag, juli 12, 2007

Achtung, alarm!

Enligt en artikel i Svenska Dagbladet varnar forskare nu för "bakismedicinen" Revigör. Deras huvudsakliga invändning är att pillret får folk att tro att man kan dricka alkohol utan att må dåligt. Dricker man sig berusad ska man känna det ordentligt dagen efter, tycker forskarna, Revigör kan vara en "inkörsport till alkoholberoende".

- Att vilseleda konsumenten till att tro att man kan dricka hur mycket som helst utan att må dåligt dagen efter kan i förlängningen leda till beroende, säger Fredrik Spak, överläkare och alkoholforskare vid enheten för socialmedicin vid Göteborgs universitet till SvD.se.

Att pillret inte tycks ha någon effekt bekymrar inte dr Spak, det är tydligen tron på att pillret botar din baksmälla som kan leda till alkoholmissbruk.

Jisses. Jag har hört att konsumtion av alkohol är den största orsaken till alkoholberoende. Det är nog bäst vi förbjuder det. Att folk dricker, har roligt och är lyckliga, och sedan botar biverkningarna med lite koffein, vitaminer och taurin rör mig inte i ryggen.

Länk till artikel i Svenska Dagbladet

1 Comment:

Anonym said...

Kategori: Mat.

braaa Johan.