lördag, juli 14, 2007

1v Bagdad ospec. hotell sistaminuten 2300:-

När migrationsverket skulle undersöka läget i Bagdad åkte tjänstemännen till Jordanien. Iraks huvudstad ansågs vara alltför farlig att besöka. Nu, ett par veckor senare, är det dock inga problem att skicka tillbaka flyktingar till Bagdad med motiveringen att säkerhetsläget inte motiverar asyl i Sverige.

Även om alltså inte Migrationsverkets egna tjänstemän vågar resa till Bagdad anses det vara fritt fram för asylsökande irakier att åka tillbaka. Migrationsverket har hela tiden haft inställningen att det inte pågår någon intern väpnad konflikt i Irak. Det betyder att asylsökande irakier inte automatiskt har rätt att stanna i Sverige. /../
- Vi bedömer det inte som otänkbart att sända någon tillbaka till Bagdad. Riskerna varierar från fall till fall, beroende på vem man är och var man kommer ifrån. Därför ska varje ärende avgöras i en individuell bedömning, säger Joakim Hugoson.

Det sitter alltså tjänstemän på ett kontor i Sverige och skickar tillbaka människor till en stad dit de själva inte vågar åka. Något gick nog snett på vägen, tror jag.

(notera att priset i rubriken är exklusive reseförsäkring och avbeställningsskydd)
Länk till artikel i DN

0 Comments: