fredag, november 23, 2007

Tittut



Äntligen meddelar Margareta Winberg att hon ämnar avgå som Ambassadör i Brasilien och istället övergå till att odla sin kreativa sida genom att ge ut barnböcker. Äntligen säger jag!
Det är märkligt att hon inte redan i början av detta decennium förpassades till kylskåpet efter ett flertal skandaler och mindre genomtänkta uttalanden (bla "Det är underligt att inte fler kvinnor hatar män”)kopplade till hennes totalt misslyckade roll som jämställdhetsminister.
Istället för att avskeda henne valde Persson att utse henne till ambassadör i Brasilien i hopp om att det var tillräckligt långt ifrån Stockholm för att hon inte skulle klara av att göra någon politisk skada.
Inte nog med att UD (för första gången i modern tid) öppet gick ut och meddelade att de inte ansåg henne vara kompetent dessutom tog det inte mer än några månader innan det uppmärksammades att hon avlönade sina praktikanter svart och vägrade ge dem lagstadgad anställningstrygghet.

En epok av verklighetsfrämmande uttalanden och politiska skandaler är nu över och vi sörjer inte nämnvärt även om detta innebär att jag aldrig får svar på min undran om hennes frisyr är äkta eller peruk.

0 Comments: