"There's a lot of withe people walking around"
Nu bär det av till Kalmar igen. Skräckblandad förtjusning.
Dave Chappelle har redan sagt allt som behöver sägas:
Nu bär det av till Kalmar igen. Skräckblandad förtjusning.
Dave Chappelle har redan sagt allt som behöver sägas:
Skrivet av Erik kl 13:09 0 kommentarer
Detta är humor:
Polisen hade stött på den storvuxne mannen och hans kamrat en sen natt inne i city och börjat tala med dem, skriver Metro.
I början var hon trevlig men när han sade att han tränar ändrade hon attityd, uppger 27-åringen. Man kan inte få så mycket muskler med enbart träning, trodde polisen. Trots hans försäkran att han inte använder förbjudna medel tvingade hon honom att följa med för provtagning.
Skrivet av Erik kl 15:51 0 kommentarer
Snart klippt för filmcensuren? - Statens biografbyrås dagar är räknade. Snart är filmcensurens dagar förbi, något som borde varit ett naturligt steg att ta redan för många år sedan.
Skrivet av Branta stigar kl 13:05 0 kommentarer
Kategori: Övrigt
Varför finns Bob Marley och Lars von Trier på MySpace?
Skrivet av Erik kl 20:16 4 kommentarer
Kategori: Övrigt
Malmöfestivalen började igår och lika pliktskyldigt som vanligt ställde man upp sig jämte de andra fåren och föga överraskande var eventet lika upphetsande som man minns från förra året. Och förra året igen. Och året innan det. Och åren dessförinnan. Undrar om man ens orkade med festivalen som liten knatte eller om man bara har hunnit förtränga allt dåligt sedan dess.
Någon sysslolös psykiatriker kunde kanske ta sig en funderare där. I’ll be waiting for the call.
Kom under kvällens gång fram till att Malmöfestivalen egentligen bara är bra av två anledningar. Dels för att det finns en del band man får chansen att se, gratis, och så finns det grymt käk, billigt.
Men trots allt billigt och gott käk man inbillar sig att man vill äta hamnar man ändå på de gamla vanliga ställena. Gårdagens strapatser ledde oss till den inte helt okända Superfalafel vid Borgar och Petri. Där har man käkat förr. Och bandet vi ville se, Kultiration, var okej. Men absolut inte mer. Det var ingen smygpinne över det hela direkt.
Det mest upphetsande kring spelningen var en snubbe som var betydligt fullare än rekommenderat och skrek ”En timme kvar att leva” under hela spelningen. Det var inte förrän ”extranumret” dunkade igång och vi fattade att det var en låttitel och inte någon undergångsprofetia som man kunde andas ut igen. Han var annars trovärdig som profet med piercingar i ansiktet och rakad skalle.
Det finns dock två höjdpunkter under Malmöfestivalen 2007.
Dels avslutningsdagen då Skåne Reggae Förening bjuder upp till helkväll på Arenan. Flera grymma band och soundsystem har utlovats. Bland annat nordvästra Skånes motsvarighet till USCB allstars, Driz and The Alarms med grym roots.
Och på torsdag är det för Zoro & The Liberation band. Klockan 22:10, också det på Arenan.
Skrivet av Erik kl 19:13 1 kommentarer
"Do you think when Jesus comes back, the first thing he wants to see is a fucking cross!?!" - Bill Hicks
Det är roligt.
Finns mycket mer på youtube.com, skoj!
Bill Hicks på Wikipedia.
Skrivet av Erik kl 13:50 2 kommentarer
Kategori: Film
Medieskugga är ett nytt nyhetsbrev som ges ut av Henrik Alexandersson (med kopplingar till Frihetsfronten). Det kommer ut varje vardag och innehåller korta notiser om nyheter som andra medier tycks ha missat.
Medieskugga.se ger dig andra nyheter, andra vinklar och andra röster.
Vi bevakar kritiskt media, gräver fakta, följer internationella nyheter och kollar in sådant som andra inte tar upp.
Skrivet av Branta stigar kl 08:33 0 kommentarer
Kategori: Länktips
Jag vill inte hävda att mina åsikter är huggna i sten, särskilt inte eftersom mina kunskaper är tämligen begränsade i den här frågan. Intressant är att du väljer att hålla för öronen och skrika lite ifrågasättande kommentarer och därefter lämna diskussionen. På det sättet kommer man definitivt ingenvart.
Handlar du rättvisemärkt får bonden en del pengar, vilket är bra för bonden. Det betyder dock inte nödvändigtvis att dessa pengar investeras i annan produktion, eftersom bönder som odlar organiskt och rättvisemärkt ofta gör det i liten skala. I slutändan betyder det att det faktiskt kan vara bättre för ett u-lands ekonomi att ett företag från väst investerar i produktion i u-länder än att vissa bönder får mer pengar i plånboken. Om du vill ha en lite längre utläggning så går det att ganska enkelt förklara med förhållandevis simpla nationalekonomiska principer. Grundförutsättningen är att äganderätten skyddas, vilket är svårt i många diktaturer. I dessa länder krävs det att man samtidigt sätter press på landets styrande elit, vilket är svårt (om inte omöjligt) utan att ha utländska företag närvarande i landet.
I det bästa av två världar kommer de "vanliga" kläderna att tillverkas miljövänligt. Vägen dit är ekonomisk tillväxt. Det finns ingen annan väg att gå. Med ekonomisk tillväxt kommer förbättrad miljö (kolla gärna graferna på stepminder som jag skrivit om tidigare här på inn.se) och ekonomisk tillväxt kommer genom ökad handel, inte genom att sponsra småodlande bönder utan möjlighet till investering.
Intressant är också att du väljer att inte ens kommentera mitt påstående om att ett stort steg på vägen vore att ta bort de strafftullar som EU och USA har. Det hade gynnat u-länderna mer än allt bistånd, hjälp och sympati som ständigt pumpar ut. Det är egentligen det som är det mest centrala i min argumentation och som är mycket viktigt att lyfta fram. Det är alltid bättre att bönder tar sig upp på egen hand än att vi "sympati-köper" varor som vi egentligen hade kunnat få billigare och bättre på annat håll.
Skrivet av Branta stigar kl 15:19 6 kommentarer
Kategori: Politik
Jag har inte för avsikt att debattera detta. Herr Blå Högerliberal är mycket sällan öppen för nymodigheter av dessa slag och att nå en punkt av samförstånd är som vanligt omöjligt.
Undertecknad under den politiska färgen kanariegul förbehåller sig rätten att ignorera kommande inlägg i denna debatten.
Däremot måste jag reagera på två delar av föregående inlägg:
Genom att köpa rättvisemärkta kläder kan du visserligen vara säker på att bonden som odlat bomullen får sin beskärda del, men större delen av vinsten hamnar naturligtvis hos oss i väst...
Jag anser att det är på gränsen till moraliskt förkastligt att köpa kläder som är producerade på ett ineffektivt sätt, håller lägre kvalité än mycket annat tyg och som transporteras hit i små partier. Jag vill gynna bönder som kan producera tyg av bra kvalité till billiga priser, det är dessa som så småningom kommer att bidra till en bättre miljö.
Skrivet av Erik kl 15:06 0 kommentarer
Kategori: Politik
Först och främst måste jag konstatera att detta är första gången jag skriver något som är riktat mot ett annat inlägg här på Inn.se. Det är ett välkomnat, om än lite ovant, fenomen. Som en kort reaktion på föregående inlägg av Erik måste jag dock skriva ett par rader om det här med ekologiska (och rättvisemärkta) kläder.
Sidorna Erik refererar till är tydliga exempel på hur miljöhysterin har börjat gå till överdrift. Jag tänker inte diskutera växthuseffekt och blaha blaha, det är egentligen inte det jag reagerar på. Det som är intressant är hur grupper börjar tjäna pengar på andra människors rädsla, och hur media (hand i hand med vänstern) kontinuerligt piskar upp stämningen. Antalet privatpersoner och företag som profiterar på miljöhysterin ökar för varje dag som går och inte ens gnällvänstern tycks reagera.
Genom att köpa rättvisemärkta kläder kan du visserligen vara säker på att bonden som odlat bomullen får sin beskärda del, men större delen av vinsten hamnar naturligtvis hos oss i väst (eller försvinner på vägen i form av ineffektiv logistik och höga tullar). Det är ett system som skapar en obalans i landet som exporterar och är inte hållbart på lång sikt. De krav som ställs på bönder i u-länder som vill vara med och sälja rättvisermärka och organiska kläder är orimligt höga och gör det i princip omöjligt att bedriva produktion i stor skala. Detta är naturligtvis ett problem då det innebär att det frigörs mindre kapital som kan användas för investeringar i exempelvis mer effektiva maskiner (eller mer miljövänliga för den delen).
Det man bör koncentrera sig på är att avskaffa EUs strafftullar på bomull och textilier så att producenter i u-länder kan tillverka och sälja på samma villkor som de bortskämda EU-bönderna. Om EU och USA hade tagit bort sina tullar på bomull hade det, varje år, genererat mer pengar åt exempelvis Indien än vad EU har gett dessa länder i bistånd under en tioårsperiod.
Jag anser att det är på gränsen till moraliskt förkastligt att köpa kläder som är producerade på ett ineffektivt sätt, håller lägre kvalité än mycket annat tyg och som transporteras hit i små partier. Jag vill gynna bönder som kan producera tyg av bra kvalité till billiga priser, det är dessa som så småningom kommer att bidra till en bättre miljö.
Skrivet av Branta stigar kl 14:59 1 kommentarer
Kategori: Politik
Jag har sagt det förr. Men det tåls onekligen att upprepas.
En del människor har alldeles för mycket fritid!
Skrivet av Erik kl 14:48 0 kommentarer
Ekologiska, rättvisemärkta och miljömärkta kläder är det nya, hypade. Finns faktiskt ganska många vanliga affärer som säljer det nu, speciellt i storstadsområdena. Dock fortfarande i många fall väldigt dyrt.
Enklast att hitta butiker genom att kolla på nätet först. Eller genom att helt enkelt bara beställa direkt på hemsidorna. Så checka exempelvis dessa siter:
asfaltblomman.se
swedenorganics.se
allgoodclothing.se
skank.com
Beställer man från Skank nu får man dessutom en störtskön mix-cd med flera av Sveriges största reggaeakter.
Dags att bunkra för hösten!
Skrivet av Erik kl 16:13 2 kommentarer
Kategori: Länktips
Nu är det klart att FN kommer att skicka en styrka på drygt 20 000 man för att bevaka ett bräckligt fredsavtal och skydda civilbefolkningen i Darfurprovinsen i Sudan. Det är bra att FN äntligen agerar, men tyvärr 200 000 civila liv för sent.
I dagarna uttalade Sudans försvarsminister, Abdel Rahim Mohamed Hussein, sig i en saudiarabisk tidning. Naturligtvis, menar han, är det judarna som ligger bakom folkmordet i Darfur. Samtidigt handlar det inte om knappt en kvarts miljon dödsoffer, utan snarare 9000.
"Are these Jewish groups supporting (the rebels) financially?," the interviewer from Okaz asked Hussein.
"Yes, they provide political and material support through their control over the media and across American and British circles," Hussein said, adding that Jewish groups were using "all means to fuel these conflicts."
He added that Western reports of 200,000 people dying in Sudan were false, and said: "We talk about 9,000 dead as a result of either government or rebel actions."
Skrivet av Branta stigar kl 16:47 0 kommentarer