onsdag, augusti 01, 2007

FN till Sudan

Nu är det klart att FN kommer att skicka en styrka på drygt 20 000 man för att bevaka ett bräckligt fredsavtal och skydda civilbefolkningen i Darfurprovinsen i Sudan. Det är bra att FN äntligen agerar, men tyvärr 200 000 civila liv för sent.

I dagarna uttalade Sudans försvarsminister, Abdel Rahim Mohamed Hussein, sig i en saudiarabisk tidning. Naturligtvis, menar han, är det judarna som ligger bakom folkmordet i Darfur. Samtidigt handlar det inte om knappt en kvarts miljon dödsoffer, utan snarare 9000.

"Are these Jewish groups supporting (the rebels) financially?," the interviewer from Okaz asked Hussein.
"Yes, they provide political and material support through their control over the media and across American and British circles," Hussein said, adding that Jewish groups were using "all means to fuel these conflicts."
He added that Western reports of 200,000 people dying in Sudan were false, and said: "We talk about 9,000 dead as a result of either government or rebel actions."

Frågan är hur dessa judar har lyckats maskera sig så att de ser ut att vara av arabiskt ursprung? Fast det är ju alltid lätt att skylla på judarna, och jag antar att det sitter folk i Sverige och gnuggar sina antisemistiska händer och nickar instämmande.

Samtidigt passar Sudans inrikesminister, Zubair Bashir Taha, på att kritisera Israel för att ha tagit emot flyktingar från Darfur. Tagit emot flyktingar? Något har gått rejält snett i Sudan, uttalanden som dessa får Bagdad-Bob och Mr Mugabe att blekna i jämförelse.

Länk till artikeln

0 Comments: