måndag, oktober 01, 2007

Favorit i repris

Då Svenska akademin fortsätter arbetet med sin ordbok i ett ytterst makligt tempo har BLAKS i folkbildningens namn släppt det sista bandet i vår egen ordbok. Nedan följer ett axplock av de viktigaste orden:

Öl s Dryck vanligen med 4-7%v.v alkohol, framställs genom jäsning av malt och humle. Förtäring bör ske väl kyld trots att rapporter om förträffligheten med pissljummen folkis förekommer.Flera smakriktningar ingår jmf. Hansa-export/Rävpiss/Ale/Stout/ Pilsner.

Öla verb Förtärande av Öl direkt ur dess förpackning företrädelsevis i mindre homogena grupper. Resulterar vanligen i måttlig intoxination och ett omfattande urineringsbehov.

Ölmage Adj Anat. Fettansamling på främre delen av buken företrädesvis orsakad av excessiv ölkonsumtion

Ölsyn Försv brit. beer googles. Resultat av omfattande ölkonsumtion, ger biverkningar i form av att utseendet på personer av motsatt kön förbättras avsevärt. Effekten är dock endast temporär och kan leda till obehagliga överraskningar påföljande morgon.

1 Comment:

uppe said...

Du stora skenheliga kojuver!

Denna språkliga information får ju inte delges förrän den är rättstavad och kvalitetskontrollerad av en weapons and linguistics specialist. Jag anmäler mig frivillig till denna uppgift då jag besitter lämplig utbildning.

Här följer errata i kronologisk ordning:

Svenska akademien, öl (ej versal på begynnelsebokstav mitt i en mening), Ölmage s anat., goggles.

För att vara en folkbildande text innehöll den olämpligt många fel.
Bättre lycka nästa gång.