onsdag, april 25, 2007

BLAKS stora bloggpris - April!

Vi i BLAKS sprider kultur. Det är något vi försöker lägga mycket stor vikt vid och som, vid sidan av vineringen, är grundstommen i vår verksamhet.

Samtidigt försöker vi, med varierande metoder och resultat, att rensa upp i det svenska förfallet. Vi kan aldrig förbjuda korkade åsikter och idéer, destruktiva beteenden eller publicerandet av fördummande texter. Ett sådant förbud hade varit mer korkat än företeelserna i sig. Däremot vill vi göra vårt för det svenska samhällets fortsatta överlevnad och vi har därför inrättat BLAKS stora bloggpris!

Priset delas ut en gång i månaden till en blogg som vi anser har bidragit till det svenska samhällets förfall. Den lyckliga vinnaren får två biobiljetter, under förutsättning att bloggen läggs ner med omedelbar verkan. Finns bloggen kvar en vecka efter det att vinnaren delgivits det glada beskedet blir det inga biljetter.

BLAKS stora bloggpris för april månad tilldelas "Mammabloggen". Juryns motivering är som följer:

Att den första vinnaren i BLAKS stora bloggpris skulle bli en mammablogg var väl ingen större överraskning. Det är svårt att hitta en kategori bloggar som förmedlar något mer intetsägande och som dessutom får stå oemotsagda utan provocerande kommentarer (till skillnad från exempelvis modebloggar och festbloggar där det finns ett uttalat motstånd).

Vinnaren, "Mammabloggen", är långt ifrån värst i sin kategori men tack vare sitt stora antal besökare tar den hem segern. Barn är räliga små varelser och juryn anser inte att föräldraskapet bör uppmuntras. Mammans världsbild tycks vara att allting är centrerat kring sina barn vilket kan vara förståeligt. När tusentals människor läser och tar till sig av denna skeva världsbild kan det däremot lätt spåra ur.
(och ja, att det var en "Aftonbladet läsarblogg" bidrog också, om än lite)

3 Comments:

Anonym said...

Tack för det fina priset!! :o)

Fast lägga ner min blogg tänker jag nog inte göra...haha..

Anonym said...

Lär dig att använda sina/hennes rätt, om du ska trycka till någon.

Det ser bättre ut.

Unknown said...

Oj. Du hittade ett fel. Grattis, du har vunnit ett avgassystem från Datsun. Det var väl roligt?