måndag, november 06, 2006

The return of SSU Lomma

Då flera läsare har hört av sig sedan vår senaste granskning av SSU då vi till vår stora förtret inte fann något att smutskasta vilket berodde på total avsaknad av verksamhet har vi nu beslutat oss för att ta upp granskningen av ungsossarna.

Ett snabbt besök på deras hemsida (som för övrigt hör till kommunens fulaste) resulterade i att jag låg på golvet med svåra buksmärtor till följd av ett hejdlöst skrattanfall. Under fliken för ”Vår verksamhet” fann jag följande

Bioklubben

Bioklubben arbetar med att visa filmer. Vi har bland annat visat, Good Bye Lenin, Hip Hip Hora, American History X med flera. Vi försöker hålla filmerna så politiskt korrekta som möjligt. Filmerna visar vi i Pilängskolans aula.

GRATIS INTRÄDE för ALLA

Inte nog med att de har synnerligen suspekt filmsmak dessutom uppkom två frågor.

1. Är det verkligen lagligt att visa copyrightskyddade filmer på offentlig plats dit man inbjuder allmänheten?

2. Hur är en film när den är politisk korrekt?

Svaret på fråga ett finner man i Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk där man under §21 kan läsa att verk i form av film inte får visas offentligt utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren något SSU Lomma inte har inhämtat. Undrar just vad vår numera fd justitieminister Thomas Bodström mannen som kriminaliserade Svenssons nedladdande av film tycker om saken?

Svaret på fråga två får ni läsare själv försöka utforma i era kammare, den som inkommer med den bästa motiveringen vinner ett medlemskap i BLAKS.

3 Comments:

Anonym said...

Väldigt roligt att SSU Lomma har ändrat sin hemsida efter att denna blogg publicerats. Uppdaterad lydelse på hemsidan är "Bioklubben

Under våren kommer vi att visa tre stycken filmer. Vi försöker hålla filmerna så politiskt korrekta som möjligt. Filmerna visar vi i Pilängskolans aula.

GRATIS INTRÄDE för ALLA

Vårt kafé finns på plats så det finns möjlighet att köpa något att äta och dricka."

Fortfarande ett solklart upphovsrättsbrott, så man kan ju hoppas att någon uppmärksammar detta och tillrättarvisar dem för upphovsrättsbrott har vi ju lärt oss är något allvarligt.

Unknown said...

jaja, man kan vall inte begara att varje politisk rorelse i lomma har en begavad webbmaster.

Skrattar forresten sjalv ratt gott at hela grejen.

pa tal om det dar med politisk korrekthet sa kanske de har tolkat det som sa att det bor vara vanstervriden film det skall kollas pa. Var iaf det forsta jag tankte pa.

borde egentligen sympatisera med de stackars unga rodingarna som standigt star under tung eld fran er i BLAKS. Men de verkar for OFF for att jag skall lyckas.

Anonym said...

må de brinna