onsdag, november 29, 2006

Proffsboxning med undantag

För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om de nya, luddiga, reglerna gällande kampsporter i Sverige. Regler som, teoretiskt, kunde innebära att det var fritt fram för proffsboxning i Sverige men som även kunde innebära ett totalstopp.

Nu har kampsportsdelegationen tagit ställning till två arrangemang och som vanligt blir inte reglerna tydligare. Tidningarna skriver om "proffsboxningsgalan" i Göteborg där bland andra Arman Krajnc och Åsa Sandell kommer att "uppträda". För någon proffsboxning kommer det inte att bli tal om. Reglerna kommer att vara anpassade för Sverige. Matchlängden kommer att vara högst 12 min (istället för 36 min som i proffsboxning) och övriga amatörboxningsregler kommer att tillämpas, bortsett från hjälmtvånget. Vad är det då för mening med "proffsboxning"? Är det hjälmen som gör amatörboxningen mindre intressant? Knappast.

Det tyska företaget Sauerland som ville arrangera en titelmatch i Stockholm fick avslag på sin ansökan. Någon riktig proffsboxning lär vi alltså inte få se i Sverige.

Vad är det för land vi lever i egentligen? Nya regler kunde öppnat upp eller stängt ner men istället ställer den dörren på glänt för de som vill anpassa sig till våra vrickade regler. Mög.

Länk till artikel i Sydsvenskan

1 Comment:

Unknown said...

Hller med, kan det bli mer sverige.
Landet lagom, mitt emellan. Usch vad irriterande. Hade varit mycket mindre berord om man hade totalforbjudit det. Men men detta aro sverige...