söndag, september 24, 2006

SSU Lomma + Betong = Sant

SSU är roliga. De bjuder ofta på storslagen humor när de presenterar sina idéer och åsikter (även om en otrevlig bitterhet har genomsyrat tokvänstern sedan en vecka tillbaka) och SSU Lomma är inget undantag.

På deras hemsida finns både det ena och det andra värt att skratta åt. I "Skånehymnen" som finns för nedladdning på hemsidan sjunger man "Betong, Tillväxt, Administration", något som verkligen bekräftar de fördomar man har om SSU. Ett gäng bakåtsträvande ungdomar med ett brinnande engagemang när det gäller att sätta käppar i hjulen för de arma stackare som försöker förbättra och se möjligheter. Är det inte dags att inse att tiden med grå, sprucken betong är förbi och att överdriven administration hämmar tillväxten?

SSU Lomma vill ge folk intrycket av att de är socialister. Socialist är man nämligen om man sjunger internationalen och läser häftiga böcker om mördare.

Det är något märkligt med SSU. Någon form av försvar av den misär man själva, tillsammans med moderpartiet, har skapat. Något som berättigar deras generella motstånd mot allting som innebär en förändring. Socialdemokraterna har skapat ett Sverige som fungerar lite halvdant och detta Sverige vill SSU till varje pris bevara. Socialdemokraterna försöker anpassa sin politik så att den fungerar i ett modernt samhälle men SSU vill som sagt vara betongsocialister och då anpassar man sig inte!

SSU Lomma befinner sig naturligtvis i en lite annan situation då man bedriver sin verksamhet i en kommun med borgerligt styre. Därför vill man i Lomma helt enkelt förändra till det sämre och få till en kommun som fungerar lite halvdant, precis som resten av Sverige. Bra tänkt!

Detta inlägg saknar all form av saklighet och relevans. Det är jag mycket väl medveten om. Det är ett egentligen en bra början på en smutskastningskampanj av SSU Lomma. Problemet är väl att man, trots sina 112 medlemmar, inte presterar något som jag kan kasta smuts på. Jag ber att få återkomma i ärendet. Klagomål kan sättas upp på de elskåp runt om i kommunen där SSU redan har förslummat omgivningen med sina affischer (som dessutom satts upp ovanpå våra budskap).

2 Comments:

Unknown said...

Sa talar en akta hoger anhangare :)

Anonym said...

Ptja.. är man en högeranhängare om man ser ner på SSUs bakåtsträvande betongpolitk? Inte nödvändigtvis..

Jag står över den politiska skalan (men kan å andra sidan inte hymla med att man hellre ser att det går bra för de borgerliga än tokvänstern).