fredag, september 01, 2006

Information om BLAKS

Föreningen
Bjärred-Lommas alternativa kultursällskap startades sommaren 2006, men i våra sinnen har föreningen funnits i andlig form betydligt längre än så. Följande presentationstext publicerades på BLAKS första hemsida samma dag som föreningens bildande.

BLAKS har funnits länge. Väldigt länge. När man ser tillbaka på de senaste åren, kanske fem, kanske tio, kanske hela våra liv, så har BLAKS funnits där. Den har inte haft något namn eller någon form i världsrymden, men den har funnits där likt en snölykta i vintermörkret eller ett par ögondroppar i pollensommaren.

Nu har BLAKS intagit en världslig form och har ett namn (föga överraskande är det BLAKS, wohooo!). Inom kort ska även ett antal av våra verksamheter få namn och objektifieras. Det kan dröja ett litet, litet tag.

Våra verksamheter består av diverse små projekt. Ibland kan det vara lite svårt att greppa vad vi egentligen håller på med, men i slutändan handlar allt om att nå ett högre plan. Vårt medvetande måste gå längre än att bara tänka abstrakt och strukturerat, och indirekt är det vår uppgift att skänka ljus åt det kulturella mörkret. Vi har valt att börja i Lomma och Bjärred, men har verksamheter även i andra delar av Skåneland.

Information om aktuella händelser publiceras löpande på hemsidan. Klicka på kategorin "BLAKS" till höger i menyn så får du upp alla inlägg som direkt rör BLAKS verksamheter. Viktiga händelser kan komma att få separata avdelningar på hemsidan.

Föreningen är uttalat opolitisk. De politiska värderingar som presenteras på hemsidan är medlemmarnas personliga och inte alls representativa för föreningen som helhet.

Bloggen
BLAKS blogg startades som ett alternativ till den vanliga hemsidan. Vi ville helt enkelt kunna nå ut med information snabbt och enkelt, något som den gamla hemsidan inte tillät. Vi ville även låta fler få möjlighet att publicera sina tankar, tips och idéer på bloggen. Därför har vi bjudit in följande skribenter:
Johan - ordförande i BLAKS och självutnämnd webmaster. Programledare för radioprogrammet på torsdagar. Pluggar ekonomi i Lund och tar inte livet på allvar.
Erik - ansvarig för propagandaspridning men befinner sig för tillfället i exil för högre studier i Kalmar. Pratar i radio när vinden står på och uppskattar håriga män.
Boris - BLAKS utlandskorrespondent tillika kassör. Håller oss uppdaterade med vad som händer på den ungerska stäppen.
Arne - Skriver sällan men skänker inspiration och underhållning till föreningen. Ansvarar för propagandaspridning när Erik är i Kalmar och sänder BLAKS-radio varannan torsdag.

Observera att vi aldrig har hävdat att det som skrivs på bloggen är objektivt, eller att den ligger ens ett uns av sanning i det.


Inn.se
Inn.se var aldrig tänkt att bli en blogg. Det var överhuvudtaget inte ett alternativ när sidan startades vintern 2001. Detta var innan bloggandet började gå till överdrift i Sverige och en blogg var något bara tekniknördar hade kunskap om. Vi valde efter ett tag att kalla våra krönikor och kåserier för bloggar, men någon blogg i egentlig bemärkelse var det aldrig.

Den 14:e september försvann det gamla innehållet på inn.se och istället länkades domänen till denna blogg. Inn.se hade gått ur tiden med flaggan på topp. Vi vill poängtera att vi ogillar det i stora drag meningslösa bloggandet som förekommer i Sverige för tillfället. Därför vill jag egentligen inte kalla Inn.se för en blogg, snarare för en sida där vi snabbt kan nå ut med information.

Södervägen.se
Vid midnatt den 23 oktober lanserades BLAKS separata bildsida, "BLAKS - Bilder" på södervägen.se. Meningen är att det ska vara en separat bildsida där våra medlemmar kan posta bilder från sin vardag utan krav på långa förklarande texter. Tanken är att bilder från världens hörn ska dyka upp på BLAKS bildavdelning.
I början av januari 2007 togs dock länken bort från Inn.se förstasida. Domänen finns kvar tills vidare.

0 Comments: