torsdag, maj 17, 2007

Bidragsmongon

Ett av Sverigedemokraternas kanske mest kända argument är att invandringen kostar pengar eftersom de lever på bidrag. Enligt SDs egna siffror är 10% av alla svenska invandrare förtidspensionerade och får pengar från försäkringskassan.

I en artikel från TT i SvD presenteras en kartläggning av Sverigedemokraterna som Aftonbladet har gjort (tillförlitlig? kanske, man vet aldrig med Aftonbladet, de kan ha hittat kartläggningen under en sten i skogen). Enligt artikeln får så många som 20% av alla SD-politiker sjukpension från försäkringskassan och mer än 30% är beroende av någon form av bidrag.

Det förvånar mig egentligen inte att de socialt utslagna mongon som söker sig till SD går på bidrag, men visst är det roande.

Länk till artikel i SvD

1 Comment:

Anonym said...

Med tanke på hur få yrkesverksamma, och framförallt folk med lite högre poster, som vågar kandidera för sd (i rädsla att bli av med sitt jobb) så är jag ändå förvånad över att siffran är såpass låg.

Min egna erfarenhet från den sverigedemokratiska valrörelsen är att det är i princip omöjligt att få en person med framstående yrkesposition att kandidera för sd i rädsla för problem med arbete och privatliv.

Rädslan har 3 orsaker, som alla har ett visst samband:
- Rädsla för att bli utsatt för våld och hot
- Rädsla för sociala problem (bekanta, grannar, släkt osv)
- Rädsla för att få problem i yrkeslivet (bli av med jobbet, få svårare att avancera osv)