torsdag, maj 03, 2007

Federley slipper blockad

De flesta minns nog salladsbaren "Wild'n Fresh" som förlorade kampen mot HRF i vintras när restaurangen sattes i blockad. Wild'n Fresh ägare Sofia Appelgren vägrade att teckna kollektivavtal och tvingades till slut att sälja sin salladsbar. HRFs metoder beskrevs som "maffialiknande" och många blev bestörta över fackets sätt att hantera frågan (samtidigt var det många som uttryckte sympatier med fackets metoder för att tvinga in företagare i avtal som ger dess anställda sämre villkor, sjuka värld).

För en vecka sedan öppnade Fredrik Federley och Dominika Peczynski en egen salladsbar av samma typ som Wild'n Fresh. Något kollektivavtal finns inte och kommer inte att finnas, enligt Federley. Trots detta lät HRF meddela att det inte var fråga om någon blockad mot "En annan salladsbar".

- Vi tycker att de kan få ägna sig åt lite grått och oglamoröst vardagsjobb först. Vi ser det här som ett pr-jippo, säger Daniel Färm, kommunikationschef på HRF till Expressen.se.
- Det är väldigt märkligt om det inte blir någon blockad. Då tar de bara strider de tror att de kan vinna. Det är helt bisarrt, säger ägaren Fredrick Federley.

Lite synd, man såg nästan fram emot att se hur det skulle komma att utvecklas.

Våga stå upp mot facket!

Länk till artikel i Expressen

0 Comments: