fredag, maj 18, 2007

Dubbelmoralens ansikte

Efter gårdagens blogg om de fantastiska politikerna inom SD fick vi en kommentar på bloggen som är så härlig att jag inte kan låta bli att lägga upp den på förstasidan. Ännu bätre är att den är underskriven och länkad till SD kuriren vilket är propagandasektionen inom SD.

Erik Almqvist sa...

Med tanke på hur få yrkesverksamma, och framförallt folk med lite högre poster, som vågar kandidera för sd (i rädsla att bli av med sitt jobb) så är jag ändå förvånad över att siffran är såpass låg.

Min egna erfarenhet från den sverigedemokratiska valrörelsen är att det är i princip omöjligt att få en person med framstående yrkesposition att kandidera för sd i rädsla för problem med arbete och privatliv.

Rädslan har 3 orsaker, som alla har ett visst samband:
- Rädsla för att bli utsatt för våld och hot
- Rädsla för sociala problem (bekanta, grannar, släkt osv)
- Rädsla för att få problem i yrkeslivet (bli av med jobbet, få svårare att avancera osv)

Med tanke på dagens fortsatta granskning av SD artikel 1, artikel 2 kan man ju undra om det är meriterande att vara skattesmitande hustrumisshandlare med förfalskad vapenlicens inom SD också? Man kan ju inte låta bli att undra om inte dessa sociala komplikationer som framstående medlemmar eventuellt skulle möta efter ett medlemskap är berättigade då ett medlemskap i SD är ett tydligt tecken på dåligt omdömme.

BLAKS vill gärna poängtera att det bär emot att länka till en tidning som så tydligt bidrager till den svenska dekadensen men i just detta fall har de en poäng. Vi hoppas att detta nyfunna intresse för seriös journalistik får de att avstå från att granska kungens parkeringsböter i fortsättningen.

0 Comments: