onsdag, maj 23, 2007

Tålamodet tryter

HTF sa idag nej till medlarnas slutbud och en ny SAS-strejk närmar sig. Från och med fredag kan SAS kabinpersonal komma att strejka, enligt DN:s Bosse Andersson "ett så kraftigt strejkvarsel att det kan skada SAS". I det ratade budet erbjöds kabinpersonalen 10,2% löneökning över tre år. HTF har, förutom högre lön, 38 krav på förändringar som skulle innebära en 25% kostnadsökning för SAS, något som enligt SAS Sveriges VD Anders Ehrling är orimligt.

– Vi räknar med att ungefär 20 000 resenärer om dagen drabbas då 300 inrikesflygningar måste ställas in om strejken bryter ut på fredag, säger SAS presschef Ulrika Fager till sydsvenskan.

Reaktionerna låter sig inte vänta. Electrolux koncernchef Hans Stråberg skriver i ett brev att företaget hotar att sluta flyga med SAS om det blir strejk.

"Jag vill att Electrolux ska förbli kund hos SAS, men vårt tålamod har gränser. Om vi inte kan lita på att de SAS-flyg vi använder går när de ska måste vi pröva alternativen"

Fler företag lär gå samma väg och SAS förlorar pengar. Är det målet för HTF? Tror de på allvar att kabinpersonalen gynnas av att kunder lämnar och börjar flyga med konkurrenter? Otroligt.

Länk till artikel i DN

0 Comments: