lördag, maj 12, 2007

Skeppet sjunker

För er som läser sydsvenskan eller rent utav råkar ha besökt någon av malmös fritidsanläggningar såsom Ribersborgsbadet eller Aq-va-kul måste det stå klart att underhållet är aningen eftersatt. Att Lynn Ljungberg och fritidsförvaltningen inte beviljades ansvarsfrihet var ett tecken på sundhet och BLAKS politiska sektion är stolta över malmös politiker.

Lynns lakejer har under utredningsarbetet visat prov på okända talanger som skulle göra vilken Skandiadirektör som helst stolt, när en oberoende expert hyrdes in och vid sin granskning fann att det var stor risk för att Ribersborg kallbadshus skulle sjunka som venedig så glömde man att diarieföra rapporten och gömde den längst ner i en pappershög och hoppades att badhuset skulle reparera sig själv.

Nu har granskningen nått räkenskaperna och här visar man stor talang på området kreativ bokföring, på konto för Reparation och underhåll av fastigheter har man bla bokfört följande poster:

Städmaterial, toalettpapper mm (962 357 kronor).
Kaffe, te etc till personalen (206 477 kronor).
Arbetskläder ( 326 778 kronor).
Drivmedel – bensin och olja (468 631 kronor).
Sophämtning och renhållning (1 246 509 kronor).
Tvätt av handdukar, gardiner, arbetskläder (225 855 kronor)

Efterssom även dessa kostnader enl bokföringen är avsedda att förbättra skicket på fastigheten skall de enl bokföringsnämdens rekommendationer BFNAR2001:3 aktiveras för att därefter skrivas av under dess nyttjandeperiod. Hur lång är nyttjandeperioden på toalettpapper?

Fast när det gäller val av revisor för att få ansvarsfrihet så verkar Lynn behöva lite rådgivning och då kan säkert Lise-Lotte Reiter på länstyrelsen vara behjälplig hon har ju stor erfarenhet av att beställa revisionsrapporter med önskat resultat från Håkan WirénDeloitte.

0 Comments: