onsdag, oktober 04, 2006

Bildblogg: Ramadan

Glöm inte bort att skicka in alla era Ramadan-bilder till Sydsvenskans Ramadan-blogg! Man kan vinna en jättefin kameramobil.

Synd att den där jesustron man tydligen är involverad i inte ger anledning att fira Ramadan. Det verkar ju jättehäftigt. Mycket trevligare än att trycka i sig en absurd mängd fastlagsbullar i vinter (även om fastlagsbullar är väldigt gott).

Bilden uppe till höger kommer från Ramadan-bloggen och föreställer en Moské helt byggd i choklad! Sicken grej! Tänk om vi kunde bygga en skalenlig modell av Jesus i fransk nougat istället för att slabba med grädde och marsipan (åter igen, fastlagsbullar ÄR gott men det slår ju inte en choklad-moské).

Ramalaladingdong!

2 Comments:

Unknown said...

Hmmm. Undrar vad man borjar nar man skall at upp den dar skapelsen?
Vilken del vore mest helig att sparas till sist.

Sedan kan man undra vilken del som skule vara heligast pa "Nougat Jesus"
:-)

Anonym said...

Haha ja, jag hade nog börjat i minareten iaf. Det finns kanske läskiga utropare där och de vill man ju inte ska förstöra ens måltid.

För övrigt så vill jag bara påpeka att vi i Norden inte tillhört den katolska kyrkan sedan början på 1500-talet. Semlan (fastlagsbullen) är ju kopplad till den katolska fasteseden. Vi är sedemera proetstanter och vi fastar inte och äter därför inte bullen i religiöst syfte. Tur är väl det eftersom Gud nog hade gråtit över hur otroligt kort fastan är och hur ooooootrooooooooligt lång tid matfrossan pågår.