onsdag, oktober 11, 2006

TV-fusk meriterande

De svenska dagstidningarna, kultureliten, oppositionen, förståsigpåare samt en och annan bloggande mamma har gått i taket, igen. Den nya kulturministern, Cecilia Stegö Chilò, har inte betalat sin TV-licens. Inte sedan 1990. Hon har helt enkelt struntat i det, eller kanske undvikit TV-licensen som ett medvetet ställningstagande?

– Som kulturminister måste man betala tv-licens. Att hon inte har gjort det tidigare är mycket allvarligt, och det är ett fel som måste rättas till, säger Reinfeldt till Sydsvenskan.
– Jag är ändå beredd att ge henne en andra chans för jag tycker att hon ska få en möjlighet att bevisa det som är viktigt, nämligen politiken, att hon har många bra idéer.

När det gäller TV-licensen är BLAKS ståndpunkt mycket tydlig: Betala inte!. TV-licensen är ett sjukt påhitt som inte platsar i ett demokratiskt samhälle. Att staten ska registrera och söka upp den som äger en TV-mottagare och tvinga denne att betala en avgift för kanaler som personen i fråga kanske inte alls är intresserad av att se hör hemma i en kommunistisk diktatur snarare än i en demokrati.
  • Om du skulle ha oturen att bli besökt av en TV-kontrollant, öppna inte dörren!
  • Kontrollanten får aldrig gå in i ditt hur eller din lägenhet. Om du har öppnat dörren, neka till att du har en TV! Om han ser en TV, neka och säg att det är en skärm utan TV-mottagare som du har kopplat till datorn. Han får inte gå fram till apparaten utan att du låter honom göra det. Programmet som visas är inspelat eller nedladdat.
  • Skriv inte på några gula lappar, oavsett vad det står på dem.
  • Om han trots allt anmäler att du har en TV, ring dagen efter du fått fakturan och avanmäl ditt TV-innehav. Säg att du gav bort din TV.
Personligen anser jag att Cecilia Stegö Chilòs TV-fuskande är meriterande för henne som kulturminister. Det visar ju tydligt att hon inte riktigt gillar de stasi-metoder med vilka SVT finansierar sina "objektiva" program. Väck med möget!

Länk till artikel om "skandalen" i DN och i Sydsvenskan
Länk till informationsfrihet.se - Kul läsning!

0 Comments: