måndag, oktober 16, 2006

Kulturvänstern vann

Cecilia Stegö Chilò har avgått som kulturminister. Mediadrevet, kulturvänstern och Göran Persson letade fel, hittade ett och satte igång sin kampanj. Hon skulle väck. Kulturvänstern kände sig hotad, Göran P är sosse och mediadrevet vill sälja nummer. Det är uppenbarligen en oslagbar kombination inom svensk politik.

Utnämningen av en person som är nyliberal och dokumenterat ignorant inför dessa frågor blev en provokation, säger DN:s kulturchef Maria Schottennius

Naturligtvis såg stackars Maria det som en provokation. En kulturminister som inte tror på public service? Vilken skandal! Hur ska hon kunna tro sig veta vad kulturvänstern vill? Hon måste väck!

Det blir intressant att se vem Reinfeldt väljer som hennes ersättare. En kulturkonservativ gammal hagga som ska sitta och bestämma vilka former av finkultur som det svenska folket ska konsumera? Då hade kulturvänstern jublat och allt hade varit som förrut.

Det enda som är glädjande så här i höstnatten är att
  • Malmö FF slog Gais med 2-0 tidigare ikväll.
  • Det är fortfarande inte särskilt kallt. Växthuseffekten är bättre än charter!
  • Kårobligatoriet ska väck en gång för alla och förhoppningsvis ska idén på ett obligatoriskt medlemskap i en förening förkastas för all framtid. Tänk om alla studenter hade varit tvingade att gå med i BLAKS? Vilket sjukt land vi hade fått. Länk till artikel i Aftonbladet.
  • 0 Comments: