tisdag, oktober 24, 2006

Kulturvänstern tillfredsställd

Lena Adelsohn Liljeroth blir ny kulturminister. Reinfeldt går alltså kulturvänstern till mötes och utser en kulturkonservativ östermalmstant till kulturminister. Hela den svenska kultursektorn lär jubla idag. Med detta visar Reinfeldt att den svenska politiken kommer att förändras de närmaste fyra åren, men att det inom kultursektorn ska förbli vad det alltid har varit. Ingen förändring, inga reformer, inga hårda tag. Public service kommer att bestå.

Göran Greider i sydsvenskan:
- Hon är ingen konfrontationsmänniska som till varje pris ska driva igenom en ideologi. Och hon har definitivt betalat tv-licensen. /../ Jag uppfattar henne som försiktigt, kulturkonservativt höger.

En försiktigt kulturkonservativ höger, redo att tillfredsställa hela jävla kultursektorn. Varför en sådan helomvändning Reinfeldt?

Sten Tolgfors blir ny handelsminister. Inget särskilt att anmärka på där egentligen. En gammal moderat som säkert kommer att klara det galant.

2 Comments:

Anonym said...

Vet Ni inte att hon har förespråkat skattefinansierad public sevice? Bort med TV-avgift. Jaja kanske inte världens största reformist men alltid något.

Branta stigar said...

Och du ser inget problem med att skattefinansiera public service? Just nu måste alla som har en tv betala TV-licens och finansiera public service. Om det blir skattefinansierat måste alla betala för SVT, oavsett man har en TV eller inte, vilket naturligtvis är ännu värre. Att betala för public service fastän man inte kan se den är klart sämre.