söndag, oktober 29, 2006

Patetiska MTV

På torsdag kväll arrangerar MTV sin tillställning "MTV Europe Music Awards" på Bella Center i Köpenhamn. Man beräknar att runt 1,4 miljarder människor kommer att se galan runt om i världen och i Köpenhamn kommer 1500 lyckliga (hmmm..) ungdomar få chansen att se galan live, eller få se "filialshowen" på Rådhusplatsen.

Man kan ju tänka sig att trycket efter biljetter till galan bör vara ganska stort, men så är inte fallet. Det går nämligen inte att köpa några biljetter. Publiken väljs ut i en auditionliknande uttagning där rätt attribut premieras. Man ska se "MTV-aktig" ut.

Sydsvenskan skriver:
Publiken är egentligen inte publik /../ utan den stämningshöjande kulissen när förmodade 1,4 miljarder människor i 179 länder ser galan i tv.

De utvalda ska garantera att kvällens värd Justin Timberlake möts av taktfast Justin-jubel och att det under hela sändningen finns tv-bilder av energiskt dansande unga människor som ropar MTV! MTV! MTV! med attityd och stil.

Patetiskt så det förslår. Hur kan folk ställa upp på sånt här trams? Hur kan unga, förhoppningsvis någorlunda begåvade (hmm..) ungdomar utsätta sig för den här typen av förnedring? MTV är källan till mycket patetiskt skit i vårt samhälle.

Länk till artikel i Sydsvenskan

0 Comments: